Nieuws

2020 start zachter dan normaal

10 januari 2020 -  De afgelopen dagen waren zacht voor de tijd van het jaar. De temperaturen kwamen boven de 10 graden Celsius en gisteren werd het zelfs op 13,5 graden Celsius op KNMI-station Westdorpe. Toch was er weinig zon, zo blijkt uit de metingen.


Analyse van de weersituatie op donderdag 9 januari 2020 13u lokale tijd met de frontale zones west van ons. 

De frontale zones passeerden donderdag ons land, met aanvoer van zachte lucht vanuit het zuidwesten. Na het passeren van deze zones kwam Nederland in minder warme maritiem polaire lucht terecht.


Temperaturen op wow.knmi.nl op donderdag 9 januari 2020 14u lokale tijd. 

Op de kaart van WOW-NL kleurt het hele gebied groen tot mosterdgroen met in onze omgeving, in België, het westen van Duitsland en het noorden van Frankrijk, temperaturen van rond de 13 graden Celsius. 


Temperaturen  8 en 9 januari 2020 WOW-NL stations Hardenberg & Eemnes en KNMI station Westdorpe.

WOW-NL-stations Hardenberg (noordoost), Eemnes (midden) en KNMI-station Westdorpe (zuidwest) vertonen weinig verschillen in temperatuur en volgen een gelijke trend. De langjarig gemiddelde maximumtemperatuur voor deze periode is 5,1 graden Celsius. De afgelopen dagen was de temperatuur flink hoger en daardoor voelde het dan ook zacht aan.
 Zonneschijnduur in De Bilt tot en met 8 januari 2020. 

Het was de afgelopen dagen dan wel zacht, maar de zon liet zich nauwelijks zien deze eerste dagen van 2020. In De Bilt scheen de zon tot vandaag slechts 4 uur. Hopelijk krijgen we deze maand nog wat meer blauwe luchten voorgeschoteld.