Nieuws

WOW-NL is weer terug op de kaart!

4 juli2016 - De problemen met de datastroom bij Metoffice zijn grotendeels opgelost. De migratie van WOW is erdoor en de engine draait nu stabiel. Metoffice werkt nog aan kleine issues. Een voorbeeld hiervan is een onjuiste temperatuurweergave van -17.8 graden op enkele locaties.

Merk je dat er problemen zijn met de weergave van jouw station of dat van anderen? Meldt het aan het team van WOW-NL via wow@knmi.nl.

Achtergrond:

Bij de Met Office komen alle metingen samen in de WOW engine. Sinds de start van WOW in 2011 groeit het netwerk hard en nemen de wensen van gebruikers en samenwerkende meteorologische diensten, zoals het KNMI toe. Voorbeelden daarvan zijn het uploaden van foto’s en video’s, het opnemen van mobiele weerstations en het aanmaken en beheren van je account via de Nederlandse website.


Hiervoor was het noodzakelijk dat de onderliggende WOW engine werd vernieuwd. Dit was een grote verandering in het hart van de WOW engine. De implementatie daarvan bij de Metoffice vond plaats in de afgelopen dagen. Nu de migratie voorbij is, kunnen wij de Nederlandse website aanpassen om meer functionaliteiten beschikbaar te stellen.