Onderwijs

Primair Onderwijs - Groene Voetstappen voor het klimaat

De actie Groene Voetstappen 2016 is voorbij. Zet jij nieuwe groene voetstappen in 2017?

Wil je vast kijken hoe jouw klas meedoet? Kijk dan op GROENE VOETSTAPPEN en leer hoe je met jouw klas de CO2 uitstoot kunt terugbrengen. De kinderen met het beste idee gaan naar de landelijke Kinderklimaattop!Meten is weten! En jullie kunnen ons daarbij helpen!
Plaats je eigen weerstation en zet jouw weermetingen op de weerkaart van WOW-NL! Om het weer en klimaat te begrijpen en in de gaten te houden, is meten van weer belangrijk. Op veel plaatsen staan weerstations die meten hoe warm het is, hoeveel regen er valt en ook hoe hard het waait. Om nog meer metingen te krijgen van plekken waar het KNMI geen weerstations heeft, vragen we scholen, bedrijven en particulieren te helpen het meetnetwerk uit te breiden.

Doe mee

Meedoen is simpel. Het enige dat je nodig hebt, is een weerstation met een internetaansluiting. Klik HIER om te zien welke weerstations geschikt zijn en hoe je het station aansluit.

Lesmateriaal
Je kunt een weerstation thuis of op school installeren en koppelen aan WOW-NL. Samen met je klas kun je ook meer leren over weer en klimaat met de lespakketten die het KNMI ontwikkelt. Je kunt de weergegevens van je eigen weerstations gebruiken in de les, hoe cool is dat! Nieuwsgierig? Klik HIER. Binnenkort komen er nog meer lesmodules bij voor het basisonderwijs.