Vragen

Onderwijs

Kunnen alle scholen deelnemen aan WOW-NL?

Ja, alle scholen kunnen zich aanmelden bij WOW-NL en hun weergegevens delen, bekijken en vergelijken. Kijk voor meer informatie onder ‘Meedoen’.

Is er een aparte registratieprocedure voor scholen en leraren?

Het registratieproces voor een weerstation op school is nagenoeg gelijk aan dat voor andere stations. Bij het aanmaken van een station in WOW-UK dient de school extra aan te geven dat het een station van een school is. We verzoeken ook de naam van de school te gebruiken als naam van het station. Kijk voor verdere instructies op het tabblad ‘Meedoen’.

Hoe kan ik WOW-NL gebruiken in de les?

De waarnemingen op de WOW-NL portaal bieden scholen extra mogelijkheden bij het behandelen van het weer en klimaat in het onderwijs. De theoretische lesstof kan door deelname aan WOW-NL op een praktische wijze in lessen worden verwerkt.

Biedt WOW-NL ook lesmodules aan?

Op dit moment is er WOW-NL lesmateriaal beschikbaar voor de onderbouw VMBO/HAVO/VWO, dat zich vooral richt op het vak aardrijkskunde. De lesmodules zijn gratis te downloaden onder 'Onderwijs'. Naast deze modules zijn er ook lesmodules in Engels van WOW-UK en KNMI lesmodules over meteorologie. Kijk voor meer informatie onder ‘Onderwijs’.

Kunnen scholen een weerstation van het KNMI krijgen?

Scholen dienen zelf een weerstation aan te schaffen. Het KNMI levert geen weerstations voor deelname aan WOW-NL.

Kan ik WOW-NL gebruiken voor een profielwerkstuk?

De meeste meetgegevens op WOW-NL zijn gratis te downloaden en kunnen een waardevolle databron voor je profielwerkstuk vormen. Helaas kunnen we niet ingaan op alle verzoeken om interviews te geven.